https://kristalite.com/image/cache/catalog/centrove/6-1170x600.jpg

Шести енергиен център

  • f000000ThursdayThursday08am31Europe/Sofia_f2018Thu, 08 Mar 2018 01:15:48 +020003am31_am0808Europe/Sofia08
  • |   0 Коментара

Наричан още Аджана, намиращ се малко над междувеждието. Неговият цвят е индигов. Този енергиен център е най-силно свързан отново с нашето духовно тяло. Отговаря за дейността на хипофизата и мозъка. Свързан е с малкият мозък, волята, дейността на мозъчната кора, хипоталамуса, хипофизата, емоциите, психиката и интуицията. Шести енергиен център отговаря отново за елемента етер на по-дълбоко ниво. Той ни помага с помощта на третото око, да погледнем на света по коренно различен начин, вниквайки в него на дълбочина и ширина. Свързан е с интуицията ни. 

С този енергиен център навлизаме в дълбините на духовния смисъл за всичко. Всяко нещо, което ни се случва, има духовен смисъл и този енергиен център ни помага да го открием. Той отговаря за нашата психична сила и умение да я контролираме. С негова помощ ние сме в състояние да развием по-специалните умения, които изброихме в първа глава на книгата. Той ни помага да изразим духовната ни същност на материално ниво. Свързан е с виденията, сънищата и умението да  ги разтълкуваме. Всеки сън за нас носи послание и тези, които умело ги разчитат, са в състояние от помощта им да се възползват.  

Ако си мислите, че познавате света, който ви заобикаля, един ден, когато имате честта да го погледнете през своето вътрешно зрение, за което отговаря шести енергиен център, ще осъзнаете, че само сте се заблуждавали. Това, което виждаме с двете си очи, е най-външната физическа форма на сгъстена енергия, но тя самата в себе си съдържа много по-голям смисъл от това, което виждаме с очите си. Повечето хора, които са обявени за луди, имат дисбаланс на този енергиен център. Много често те са в състояние да видят неща, които обикновените хора не приемат за нормални и затова биват обявени за луди, но според вас кой е лудият? С напредване на своето самоусъвършенстване, по пътя на освобождение и изцеление, ще активирате все повече този енергиен център. Всяка визуализация и практика, която ще правите, за да си помагате, ще го активира и така той постепенно ще се развива, събуждайки се от дълбок сън.  

Този енергиен център отговаря за вашето зрение. Ако то е нарушено, тогава коренът се намира в него. Много често причината за това е липсата на вяра.  Нежеланието ви да прозрете истината се проявява и на физическо ниво, като нарушава зрението ви. Дисбалансът на този енергиен център често води и до главоболие. Когато се активират процесите на прочистване в този енергиен център, започнете да наблюдавате внимателно своите сънища. Те ще се увеличат и ще стават все по-запомнящи се. Напълно възможно е да започнете да виждате светлинки около вас или от време на време с периферното си зрение да виждате сфери от светлина, както и движещ се светлинен поток.  

Често това пречи на съня, той е много плитък и неспокоен, трудно е да се заспи дълбоко, но колкото повече напредвате с прочистването на шести енергиен център, толкова повече симптомите, които ви предизвикват дискомфорт, ще отшумяват. Може да започнете да чувате и звуци, които кънтят в главата ви, сякаш не ги чувате през ушите си, а нещо ги предизвиква вътре във вас. Не се притеснявайте. И това ще отмине. Когато този енергиен център заработи с пълния си потенциал, е в състояние да разгърне неподозирани способности, които се коренят вътре във вас. Той ще ви позволи да опознаете несравнимо по-голям свят от материалния.

Откъс от книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"


Прочети още за:

Тагове:

0 Коментара

Коментари само за регистрирани потребители Вход


Свързани статии