https://kristalite.com/image/cache/catalog/centrove/5-1170x600.jpg

Пети енергиен център

  • f000000ThursdayThursday08am31Europe/Sofia_f2018Thu, 08 Mar 2018 01:15:33 +020003am31_am0808Europe/Sofia08
  • |   0 Коментара

Наричан още Вишудха, намиращ се в областта на гърлото. Неговият цвят е син. Този енергиен център е най-силно свързан с първи слой на нашето духовно тяло, наричано по различни начини от различните духовни школи. С помощта на духовно тяло ние сме в състояние да пътуваме из цялата Вселена. Отговаря за дейността на щитовидната и паращитовидната жлеза. Свързан е с равновесието, слуха, гласа и нервните центрове на ларингса и фарингса. Пети енергиен център отговаря за елемента етер или познат още като космическо пространство. Той ни помага да изразим себе си чрез силата на звуковите вибрации, чрез които заземяваме вселенската космическа енергия. Свързан е с нашия слух. 

Начинът на говорене и изказът на думите са подвластни на този енергиен център. Малко хора се замислят за това, по какъв начин говорят, но дали го осъзнават или не, това оказва огромно влияние в живота им. Импулсивните хора говорят много напрегнато, влагайки негативен заряд в думите, които изричат и по този начин сякаш обстрелват хората с тях. Не забравяйте, че думите са транспортно средство, в което влагаме своята енергия. Не случайно едни и същи думи могат както да лекуват, така и да нараняват. Разликата се корени в енергийния заряд вложен вътре в тях. 

Независимо дали осъзнаваме или го правим несъзнателно, когато зареждаме думите с негативна енергия, тогава те вредят не само на хората около нас, а и на самите нас. Когато човек говори от сърце, тогава той изразява себе си спокойно и вдъхновяващо, по този начин зарежда събеседниците си със своята любов. Научим ли се да зареждаме думите, които изричаме с любов, тогава знайте, че любовта ще проправи път до сърцата на нашите събеседници и така ще докоснем техните сърца, оставяйки дълбока и трайна следа в тях. В другия случай, когато зареждаме думите с негативна енергия, тогава тя често отблъсква нашите събеседници и те не чуват това, което искаме да им кажем. След това често това ни разгневява, но знайте, че понякога причината да не достигнете до някой човек е не защото той не желае да ни чуе, а защото ние самите не си служим с любовта, докато говорим. Думите са като транспортно средство, а какво ще вложим в тях зависи от емоцията, с която ще ги заредим и начина, по който ще ги изговорим.  

Освен за начина ни на изразяване този център отговаря и за начина ни на слушане. Колко често ви се случва да се опитвате да кажете нещо, а вашият събеседник да не ви дава думата или изобщо да не желае да ви слуша, сякаш влиза през едното ухо и излиза през другото. За да сме в състояние умело да комуникираме със заобикалящия ни свят е необходимо този енергиен център да функционира правилно. Важно е човек да може да изразява себе си по възможно най-добрия начин с любов, но е и много важно да умее да се вслушва в изказа на останалите, защото в противен случай рискува да пропусне възможността да му бъде помогнато. 

Също така този енергиен център отговаря за промените в живота ни. Когато отлагаме промяната, която чука на вратата ни и ни приканва да я последваме, това създава дисбаланс на пети енергиен център. Ако ви е трудно промени в живота си да предприемате, а съзнавате, че от тях имате нужда, тогава може да подпомогнете себе си, като насочвате концентрирано енергия към този енергиен център. Колкото повече с любов го захранвате, толкова по-

лесно промени в живота си ще правите. Те са необходимост, защото, за да има развитие, е нужно движение. А промяната е точно това, признак за движение. 

Образно казано пети енергиен център играе ролята на кошче за боклук. Ежедневните негативни мисли и думи, които ние самите изричаме или към нас насочват нашите събеседници, се кодират в него. Затова е важно неговото прочистване да е ежедневно, за да може да не допускаме кофата с боклук да се препълни, каквото е енергийното състояние по настоящем на този енергиен център при повечето хора. Това е причината отвътре да им идва да са негативно настроени в словата си, защото това е тяхното вътрешно състояние, а каквото е отвътре, такова е и отвън.  

Откъс от книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"


Прочети още за:

Тагове:

0 Коментара

Коментари само за регистрирани потребители Вход


Свързани статии