https://kristalite.com/image/cache/catalog/centrove/4-1170x600.jpg

Четвърти енергиен център

  • f000000ThursdayThursday08am31Europe/Sofia_f2018Thu, 08 Mar 2018 01:15:21 +020003am31_am0808Europe/Sofia08
  • |   0 Коментара

Наричан още Анахата, намиращ се в областта на сърцето, между гърдите. Неговият цвят е зелен. Този енергиен център е най-силно свързан с менталното ни тяло, което се уповава на познанието от целия наш опит, натрупан в настоящия и вече отминали животи. Отговаря за дейността на сърцето, белия дроб и тимуса. Свързан е с кръвоносната система, кожата, дишането, млечните жлези и горната част на гърба. Четвърти енергиен център отговаря за елемента въздух. Той разгръща пред нас необятните възможности на живота, помагайки ни да постигнем всичко, което някога сме мечтали от сърце и душа. Свързан е с нашето осезание. 

Това е най-важният енергиен център, той обединява мъжката и женската енергия, съчетавайки духовното с материалното. Там, където има баланс, се корени и съвършенството, именно на това ни учи сърцето, да изпипваме нещата до съвършенство, правейки ги по възможно най-добрия начин. Колкото и да напиша за четвърти енергиен център, то ще бъде като песъчинка в морето. Той е много важен енергиен център, към който са се насочили недобронамерените сили. Много е важно за хората да се научат да го закрилят, пазейки го както живота си.  

Това, с което се различава четвърти енергиен център от останалите е, че той самият има способността да генерира енергия, без да е нужно да се свърже с друг източник на енергия, за да я пропусне през себе си. Ние самите носим в себе си генератор на енергия, вътре в сърцето, което е част от четвърти енергиен център. Във всеки един от нас Господ е вложил божествена искра любов, която има силата да твори, да съгражда и да изглажда всички несъвършенства. На това е способна само чистата безусловна любов, за която отговаря нашият четвърти енергиен център.  

Свързан е с любовта, която влагаме във всичко, не само към хората, а и към природата, животните и всичко останало, което ни заобикаля. Дори любовта, която излъчваме към леглото като благодарност за това, че ни подсигурява удобство и спокоен сън. Все още са малцина хората, които умело боравят с този енергиен център и това е причината на Земята да е широко разпространено чувството за липса на любов. Причина за това са всички товари, които сме натрупали в себе си, вследствие от неправилното използване на четвърти енергиен център. Ако искате да възстановите потока от любов, който тече от вас към останалите и обратно, е нужно да работите с този енергиен център.  

Когато се активират процесите на прочистване, често изплуват болезнени преживявания, свързани най-често с любовните взаимоотношения между мъжа и жената. Найдълбоките наранявания се коренят именно там. Спомнете си за всички ваши предишни връзки в този живот, когато сте били наранявани. Ако пазите в сърцето си болезнени раздели, които все още предизвикват във вас тъга, когато се сетите за тях, знайте че те като товар са се вкопчили във вас и дават отражение в настоящия ви любовен живот. Съберете сили и простете за цялата болка и дискомфорт, която някога ви е била причинена, заедно с това благодарете за всички щастливи мигове, които заедно сте споделили.   

Когато усетите импулс, останете насаме със себе си, върнете се мисловно във времето, когато сте преживяли болезнена раздяла и вижте как на енергийно ниво сте свързани с енергийни нишки.  

Дайте намерение божествената енергия и чиста безусловна любов да потече през вас и вижте как енергиен лъч изграден от любов потича към вашата бивша любовна половинка. Нека огънят на любовта се разгаря и в двете сърца, и със силата на чистата безусловна любов да прегори целия негативен кармичен товар, който сте образували помежду ви. Отпуснете се и се оставете на картината да се развие. Всичко което ви идва от вътре като допълнение го направете. Важно е накрая с любов и благодарност в мислите си за този човек да останете, прощавайки му за всичко лошо, като и вие самите му поискайте прошка за всички ваши действия, с които осъзнато или не, сте го наранили.  

Четвърти енергиен център е ключът към проявяването на повечето, така наречени свръх естествени сили, които са заложени в нас. Няма как да ги проявите, ако сърцето ви е замърсено, защото то е един от основните генератори на енергия, благодарение на който ще имате способността да проявите своите заложби. 

Откъс от книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"


Прочети още за:

Тагове:

0 Коментара

Коментари само за регистрирани потребители Вход


Свързани статии