https://kristalite.com/image/cache/catalog/centrove/3-1170x600.jpg

Трети енергиен център

  • f000000ThursdayThursday08am31Europe/Sofia_f2018Thu, 08 Mar 2018 01:15:06 +020003am31_am0808Europe/Sofia08
  • |   0 Коментара

Наричан още Манипура, намира се между пъпа и слънчевия сплит. Неговият цвят е жълт. Този енергиен център е най-силно свързан с менталното тяло, което взаимодейства с всички наши мисли. Отговаря за храносмилателната система, кръвоносни съдове, диафрагма, панкреас, далак, черен дроб, жлъчен мехур, стомах, задстомашна жлеза и тънки черва. Трети енергиен център съответства на  елемента огън. Той ни дава жизнена сила, за да сме в състояние да се справим с всички изпитания, които живота ни поставя по пътя. Свързан е с нашето зрение.  

Жизнената сила и издръжливост, както на физическо, така и на енергийно ниво, произлиза от този енергиен център. Свързан е с мисловния поток, който протича през нас. Когато се чувстваме жизнени и отпочинали ни е много по-лесно да контролираме своите мисли, докато, когато сме изтощени и жизнена енергия не ни достига, тогава трудно контролираме мисловния процес. В такива моменти ни е много трудно да запазим концентрация и да се отдадем на заниманията си. Ако нужда от концентрация имате, тогава насочете концентрирано енергия върху трети енергиен център. Това ще ви помогне да възстановите енергийните липси. 

Егото, което понякога толкова много задушава хората, се корени тук. То е голямо предизвикателство за по-младите души, които се стремят да се самодокажат, показвайки че не отстъпват с нищо пред по-напредналите души. Егото тласка човека към развитие, но когато то е на всяка цена и е неконтролируемо, тогава много поразии в живота след себе си оставя, които като товар попиват в този енергиен център. Едно от най-големите изпитания по пътя на развитие е именно егото. Колкото повече напредвате със своето развитие, толкова по-осезаемо ще усещате своята истинска същност и това, на какво е способна тя. Ще ви тласка да се чувствате силни и уверени в себе си. В такива моменти понякога на човек му е много трудно да овладее егото си, като това провокира в него мисли, че е повече  от останалите. Това не е препоръчително и не бива да допускате да се случва, защото ще поставя само трудности по пътя ви, които ще затруднят вашия духовен прогрес.  

Всички хора носят божествената искра вътре в себе си и са еднакво равни помежду си, от най-богатия до найбедния човек на Земята. Егото е нужно да бъде държано под контрол. Самонаблюдавайте се и когато усетите, че залитате в крайности, сила на духа проявете и се намесете. Колкото повече вътрешната сила във вас нараства, толкова по-лесно ще ви е да го контролирате.   

Трети енергиен център също така е свързан със смелостта, увереността и решителността. Може би сте забелязали, когато смелост ви липсва или трудно се решавате да предприемете действия, как в областта на слънчевия сплит усещате напрежение. Той е свързан с умението ви да се социализирате, да сте сред хора и да общувате с тях по начин, който да не вреди нито на вас, нито на тях. 

Много често хората се нараняват помежду си чрез думи и дела, без да си дават сметка за това. Всичко това, по един или друг начин остава следа като товар в трети енергиен център. 

За да имате достатъчно сили, за да се справите успешно с всички предизвикателства на живота, е нужно този енергиен център да функционира правилно. Освободете се от товарите, които се коренят в него, независимо колко време и енергия ви е необходимо за това, защото е много по-добре по пътя да вървиш, отколкото на едно място дълго време да се задържаш. Рано или късно душата ти ще намери начин да те тласне по пътя да поемеш и ако много време си загубил, по-динамично по него ще те прокара. Колкото по-отрано поемете по пътя на освобождение, толкова по-добре за вас. Бъдете смели и вярвайте в себе си. Този енергиен център ще ви помогне за това. 

Откъс от книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"


Прочети още за:

Тагове:

0 Коментара

Коментари само за регистрирани потребители Вход


Свързани статии