https://kristalite.com/image/cache/catalog/centrove/2-1170x600.jpg

Втори енергиен център

  • f000000SundaySunday25am31Europe/Sofia_f2018Sun, 25 Mar 2018 11:43:23 +030003am31_am2525Europe/Sofia25
  • |   0 Коментара

Наричан още Свадхиштхана, намира се в основата на опашната кост. Неговият цвят е оранжев. Този енергиен център е най-силно свързан с емоционалното ни тяло, където се намират голяма част от слабостите на човека. 

Отговаря за кръвообръщението, пикочната ни система, линфните ни жлези, бъбреци, женски полови органи, млечни и надбъбречни жлези. Навсякъде по тялото ни, където има движение на течност, са подвластни на този енергиен център. Втори енергиен център отговаря за елемента вода. Свързан е с нашите вкусови възприятия. 

След като сме се научили да оцеляваме с помощта на първи енергиен център, ние продължаваме да надграждаме материалната ни стабилност с помощта на втори енергиен център. Той отговаря за сексуалната енергия, благодарение на която сме в състояние да се възпроизвеждаме. Финансовата енергия също е подвластна на този енергиен център, учейки ни как да я използваме като разменно средство. Както сексуалната, така и финансовата енергия, оказват огромно влияние в живота на хората, особено в сегашния момент на земно развитие.  

Всеки вид енергия може както да помага, така и да вреди, в зависимост от това, по какъв начин боравим с нея. Свързан е с водата, която е символ на изобилието. Телата ни основно са изградени от вода и ако този енергиен център не функционира правилно, от там много бързо енергийния проблем се разпространява по цялото ни физическо тяло.   

Винаги, когато сте злоупотребявали с финансовата и сексуалната енергия, в настоящия или предишни ваши животи,  товарите се кодират в този енергиен център. Той е силно свързан с емоционалното тяло, от което се генерира също много силен енергиен заряд, който може да бъде положителен или отрицателен в зависимост от нашето моментно състояние. В първи и втори енергиен център носим най-големите и тежки товари. Те са силно свързани с физическото ни съществуване тук на Земята. Благодарение на него ние успява да се гмурнем надълбоко в усвояването на урока за даването и вземането, запазвайки енергийния баланс между хората. Да има баланс е много важно, защото в противен случай, ако ние не го запазим, тогава действията ни се обезценяват и губят своята истинска стойност и въздействие.  

Много е важно да се научим да използваме разумно сексуалната и финансова енергия, защото в този етап от развитие на човечеството те оказват съществено влияние в живота ни. Ако енергията не бъде използвана съгласно вселенските закони, тогава има последствия за всеки, който е вървял против вселенските закони. За парите може да намерите повече информация в книгата “ИСТИНАТА ЗА ПАРИТЕ”, където съм дал обяснения за ролята на финансовата енергия в живота ни.  

А относно сексуалната енергия запомнете, че като всяка останала енергия, е много важно как се използва тя. Внимавайте с очакванията, които създавате в хората, когато флиртувате с  тях. Ако не сте способни да ги оправдаете, по-добре се пазете от създаването на такива, защото в противен случай негативния заряд от разочарованието в отсрещната страна, ще достигне и вас самите. Винаги си изяснявайте отношенията и не оставайте недоизказани думи, защото те във вас като товар ще седят. Във всяко едно отношение от живота е нужно да се научите да общувате и действате с любов, така, че след себе си да не оставате разочарование, болка и дискомфорт, които на по-късен етап могат да прераснат в товари. 

Също така, този енергиен център е свързан с начина на поддръжка на вашето физическо тяло. Той отговаря за вашите хранителни и хигиенни навици. Провокирайки ви да се учите все по умело да се грижите за своето тяло, така, че то да бъде здраво и силно. Активността при спортуването оказва влияние върху този енергиен център. Когато усърдно работите за прочистването на този енергиен център, може да усетите липса на сексуално желание. Възможно е нищо да не е в състояние да провокира възбуда във вас. Това са нормални процеси по време на освобождение на товарите, които носите във втори енергиен център.  

Знайте, че когато приключат процесите на изчистване вашата сексуалност ще бъде възстановена, но ще усещате себе си променени. Също така бъдете готови емоционалното ви състояние да се обостри по време на прочистването на втори енергиен център. Стремете се да запазвате спокойствие, въпреки, че не е толкова лесно, докато на повърхността изплуват много емоционални спомени, които ще обострят допълнително вашата емоционална система. 

Откъс от книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"


Прочети още за:

Тагове:

0 Коментара

Коментари само за регистрирани потребители Вход


Свързани статии