https://kristalite.com/image/cache/catalog/centrove/1-1170x600.jpg

Първи енергиен център

  • f000000ThursdayThursday08am31Europe/Sofia_f2018Thu, 08 Mar 2018 01:12:16 +020003am31_am0808Europe/Sofia08
  • |   0 Коментара

Наричан още Муладхара, намира се в основата на гръбначния стълб между перинеума и половите органи. Неговият цвят е червен. Този енергиен център е най-силно свързан с етерното тяло, което е като мост между духовното и материалното в живота ни. Отговаря  за нашата жизненост и здраве на физическо ниво. Първи енергиен център ни свързва с елемента Земя. Оказва влияние върху цялата костна система, нокти, зъби, бедра, колена, кръст, седалищен нерв, дебело черво, мъжки и женски полови органи и долните крайници на тялото. Свързан е с обонянието.  

В този енергиен център носим най-голямо количество товари, защото е един от най-активно използваните по време на земния ни път. Той ни помага да се свържем с майката Земя и да се заредим с нейната енергия, която оказва голямо влияние върху земния ни път. Този център отговаря за многобройните умения, благодарение на които се приспособяваме към земните условия, изграждайки дом, снабдявайки се с храна, грижейки се  за телата ни, които са основния ни инструмент, с които си служим в земното училище.  

Най-важната роля на първи енергиен център е да ни научи да оцеляваме във всякакви условия, за да сме в състояние да съхраним живота, защото без него няма как земните уроци да се учат. Свързан е с кундалини, която се явява женския аспект на божествената енергия. Тя черпи сили от недрата на майката Земя и се корени в нашия първи енергиен център. Когато се разхождате сред природата, енергията, с която се зареждате от нея, се влива във вас основно през първи енергиен център. 

Чрез него ние творим в земното училище. Когато пишете, рисувате, танцувате или каквото и да е друго творческо занимание, което има материално измерение, до голяма степен енергията се проявява чрез първи енергиен център. За да ви е по-лесно да си го представите, седнете да напишете пожелание за някой непознат човек. Първоначално нищо няма да ви хрумва, защото не познавате този човек, но когато се концентрирате върху образа му, за да измислите какво да напишете, е възможно да се свържете с неговата духовна същност. Така информацията, която  се насочва на енергийно ниво, сама ще потече към вас. Това може да е послание от неговата духовна същност, която чрез вашето пожелание цели да му предаде знание и напътствия.  

Насочвайки енергията към вас, тя ще се влее през седми енергиен център, който отговаря за връзката ви с духовния свят и от там ще се спусне надолу през останалите енергийни центрове. Докато преминава през тях, вие ще се потопите в енергийния поток и ще го осъзнаете, осмислите, усетите със сетивата си, ще почувствате енергията и дори преживеете на емоционално ниво като за целта ще използвате спомена за ваши отминали опитности. За това ще ви помогне всеки един енергиен център, който отговаря за различните ваши сетивности. Накрая енергията, достигайки до първи енергиен център, където ще се изрази чрез думите, които ще изпишете. Знайте, че във всяка дума и буква вие ще сте вложили цялата енергия, която сте излъчили, докато енергийния поток е протичал през вас и вашите енергийни центрове, за да ви помогне да облечете енергията във форма, която на физическо ниво да изразите с думи. 

Във всички отминали животи, когато сте били наранявани  на физическо ниво от други хора или вие самите сте наранявали, споменът за това на енергийно ниво като товар се кодира предимно в първи енергиен център. Когато се стартира процеса на прегаряне и освобождение, може да усетите болки по гръбначния стълб, ставите, зъбите и всички останали части от тялото, за които този център отговаря. Най-силно облекчение от разтоварване на товари, които сваляте от себе си, се изпитва именно по време на прочистването на този енергиен център, защото товарите са свързани предимно на физическо ниво, а те най-много тежат, защото сме в състояние по-осезаемо да ги усетим с физическото ни тяло. 

Откъс от книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"


Прочети още за:

Тагове:

0 Коментара

Коментари само за регистрирани потребители Вход


Свързани статии