https://kristalite.com/image/cache/catalog/centrove/energijnicentrove-1170x600.jpg

Енергийни центрове и тяхната роля в живота ни

  • f000000ThursdayThursday08am31Europe/Sofia_f2018Thu, 08 Mar 2018 01:13:04 +020003am31_am0808Europe/Sofia08
  • |   0 Коментара

Във всеки човек съществуват седем основни енергийни центъра, които са в основата на човешкото съществуване тук на Земята. Благодарение на тях е възможно триединството между дух, душа и тяло. Всеки един от седемте основни енергийни центъра отговаря за определена част от живота ни. Представете си ги като седем ваши проекции, всяка от която отговаря за различни направления от живота ви. Ако сравним тези седем проекции, ще установим, че те не си приличат по нищо, въпреки, че те са част от вас самите. Това е така, защото всеки енергиен център отговаря за точно конкретна сфера от живота ви. Когато човек познава предназначението на всеки енергиен център, тогава ще му е много по-лесно да разбира къде точно се коренят неговите слабости, от които осъзнато цели да се освободи. 

Образно казано първите три енергийни центъра, намиращи се в основата на гръбначния стълб, отговарят за връзката ни със Земята. Тя е нашият основен източник на женска енергия. Горните три енергийни центъра, намиращи се в областта на гърлото, челото и темето, ни свързват с Вселената и всичко, което от нея произлиза. Това е нашият основен източник на мъжка енергия. Не случайно жените управляват по-лесно долните три енергийни центъра, докато мъжете използват по-умело горните три енергийни центъра.  

Между горните три и долните три енергийни центъра съществува още един енергиен център, който ще наричаме четвърти енергиен център. Той се намира в областта на сърцето и ни помага да обединим материалното (женската енергия) и духовното (мъжката енергия) в едно. Това е най-важният енергиен център, който оказва много голяма роля в живота ни. Силата на всеки един човек се коренни именно в този енергиен център. Когато той е чист и функционира с пълна сила, тогава и хората разцъфват като красиви цветя, показвайки най-доброто от себе си. 

В миналото хората са познавали по-добре енергийните центрове и тяхното функциониране. Умеели са с енергията да боравят на високо ниво, използвайки я концентрирано в делата си. С времето сякаш знанието за енергийните центрове е избледняло. За мен лично това знание е нужно да се изучава още в ранна детска възраст. Ако си представим, че тялото ни е машина, то енергийните центрове са командните пунктове за тази машина, благодарение на които то може да бъде използвано пълноценно. За да използват умело енергията хората имат нужда от това знание. То е в основата на всяко енергийно учение. Без това знание животът се живее по-трудно. 

На Земята душите ни се въплъщават в човешки тела, благодарение на които изразяват своята същност. Самите души са изградени от енергия, за да може една душа да прояви себе си е нужно да може да излъчи тази енергия през земното си тяло. Количеството енергия, която една душа е способна да излъчи през тялото, което обитава, зависи от чистотата на самото физическо тяло и състоянието на енергийните центрове, които са неразделна част от него. Те са като енергийни канали, които, пропускат свободно енергията през себе си, когато бъдат чисти, а когато бъдат  замърсени се затлачват и така енергията протича много по-трудно през тях. Това затруднява душата да изрази своята истинска същност. Когато енергийните канали бъдат прочистени са в състояние да пропуснат през себе си голямо количество енергия. Колкото повече осъзнато и целенасочено използвате енергията, толкова повече каналите ще се разширяват и така те постепенно ще увеличават своята пропускливост. 

Хората са свикнали да оприличават своята същност с физическото си тяло, но истината е, че освен него съществуват още няколко енергийни тела, които също оказват огромно влияние в живота ни. Общото между енергийните тела и физическото тяло са главните енергийни центрове. Те са като пресечни точки между всички тела, които функционират заедно, обединени в едно. Освен основните енергийни центрове съществуват още много второстепенни енергийни центъра. Там, където има пресечна точка на енергийни коридори, в което и да е от телата ни, се намира енергиен център. Всеки второстепенен енергиен център е свързан с някой от основните енергийни центрове. Не съществува второстепенен енергиен център, който да няма връзка с някой от основните енергийни центрове. Когато човек концентрирано започне да прочиства основните енергийни центрове, заедно с тях той прочиства и всички останали второстепенни енергийни центъра. 

Всяка клетка от нашето тяло е свързана с някой от второстепенните енергийни центрове, а те самите са свързани със основните седем енергийни центъра. Ключът към цялостното изцеление се корени в тяхното прочистване и хармонизиране. Не съществува заболяване, което да не може да бъде изцелено. Всяка болест, преди да се прояви на физическо ниво, се образува първо на енергийно ниво. Така с времето енергията протича по енергийните канали, докато не достигне и до физическото тяло.  

Една болест, за да бъде напълно изцелена, не е достатъчно само да се лекува физическото тяло, нужно е заедно с него да бъдат изцелени и енергийните ни тела, за да може коренът на заболяването да бъде изцяло отстранен. Може цял живот да лекувате своето физическо тяло, но ако не се погрижите за своите енергийни тела, вие няма да постигнете истинско изцеление. За да се прочистят енергийните тела е нужно да се прочистят енергийните центрове. 

Представете си следната ситуация. Силно емоционален човек, който губи лесно контрол над емоциите си, непрекъснато изпада в крайности, които го провокират да излъчва негативна енергия.  По този начин цялата негативна енергия, която той излъчва, ще се кодира в емоционалното му тяло. Ако тези състояния са чести, тогава негативният заряд, който този човек генерира, ще се натрупва и разпространява по останалите тела. Когато негативният заряд се насочи към физическото тяло, там където то е слабо, енергията си проправя път и така се проявява на физическо ниво като заболяване.  

Когато това слабо място бъде изцелено и заздравено, енергийният заряд не спира да тече. Той се насъбира, докато не пробие отново на същото или някое друго слабо място. По този начин болестите ни подсказват, че някъде грешим и е нужно да променим нещо в себе си. За да функционира в своето съвършенство тялото се нуждае от чистота и енергия с положителен заряд. Но когато човек носи в себе си много товари, попили в себе си голямо количество негативна енергия, тогава това неминуемо оказва влияние и върху нашето физическо здраве. В този случай тялото ни се нуждае от нашата любов, за да може положителната енергия да неутрализира негативната енергия и по този начин да възстановим съвършеното функциониране на физическото тяло.  

Любовта, която е в основата на положителния заряд, има способността да гради, докато негативния  заряд има способността да разрушава. Един без друг положителния и отрицателния заряд не могат, защото само заедно те са способни да еволюират до безкрай. Представете си един човек изграден изцяло от положителен заряд, намиращ се на остров, където твори пясъчни скулптори. Всяка следваща скулптора сътворена от него е все по-красива и изящна от предходната. Един ден мястото на острова се запълнило и творенето спряло. За да продължи да твори все по-съвършени скулптори, положителния човек е трябвало да разруши някой от вече изградените скулптори, за да може на тяхно място да сътвори нови още по-хубави, но любовта, която той е вложил във всяка една от тях, му попречила да го направи. Те за него са като деца, които е създал с любов и не е способен с нито едно от тях да се раздели. Тук идва ролята на непослушника, на негативния човек, който със своята отрицателност разрушава всичко по пътя си. Привидно този човек след себе си ще сътвори много поразии, но така положителният човек ще може да продължи своето развитие, творейки нови, още по-съвършени скулптори.  

По-амбициозните души са взели в настоящия си живот повече товари със себе си, защото настоящите земни условия позволяват те да бъдат отработени и в същото време това подпомага тяхното собствено развитие. Всеки енергиен център е свързан с различен по вид товар. За да бъдат трансформирани негативните товари те имат нужда от положителна енергия. Заедно с това, както вече казахме, има нужда и от осъзнаване, защото всеки товар е свързан с определен вид урок. Той не може да бъде напълно освободен, докато ние самите не научим неговото послание. Но понякога е много трудно да бъде осъзнат в цялата мъгла от негативна енергия, с която е забулен самият товар. Затова е нужно активно своята любов към него да насочваме, докато мъглата от негативна енергия не намалее и така с лекота успеем да съзрем посланието, което товарът носи за нас в своята сърцевина. 

Нужно е по-концентрирано със своите слабости да работим, защото някой от товарите са образувани в следствие на десетки години, а дори може би и няколко живота, наслоявана негативна енергия. А за да може да бъде освободен успешно един товар, той се нуждае от пропорционално количество енергия с положителен заряд, отговаряща на количеството енергия с отрицателен заряд. Хубавата новина е, че колкото повече напредвате с прочистването на енергийните центрове, толкова повече способността да пропускате енергия през себе си ще нараства. Колкото повече осъзнато и целенасочено си служите с Божията любов, толкова повече силата във вас ще нараства и така с все по-голям размах от старото ще се освобождавате.  

Никога не забравяйте, че всичко което правите се връща към вас със силата на бумеранг. Каквото излъчвате, такова ще се връща и към вас. Колкото повече се стремите да излъчвате положителен заряд в ежедневието си, толкова повече той ще се връща към вас. Заедно с това, колкото повече напредвате в освобождението на товарите, толкова по-малко негативен заряд ще излъчвате и така положителният заряд във вас ще нараства все повече и повече, подпомагайки ви по пътя на освобождение и изцеление. 

Нека сега разгледаме седемте основни енергийни центъра и тяхната роля в живота ни.  

Откъс от книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"


Прочети още за:

Тагове:

0 Коментара

Коментари само за регистрирани потребители Вход


Свързани статии