https://kristalite.com/image/cache/catalog/zazemqvane-1170x600.jpg

Заземяване и одухотворяване чрез кристали

  • f000000ThursdayThursday08pm31Europe/Sofia_f2018Thu, 08 Mar 2018 16:52:08 +020003pm31_pm0808Europe/Sofia08
  • |   0 Коментара

Заземяване

Какво представлява заземяването? Образно казано, първите три енергийни центъра, от сърдечния център надолу, отговарят за нашите земни прояви, докато горните три енергийни центъра, над сърдечния център, отговарят за нашето духовно развитие. Когато сме се отдали концентрирано на духовното ни развитие ние използваме и захранваме с повече енергия горните три енергийни центъра и в същото време долните ни центрове остават по-слабо активни. В тези състояние ние се чувстваме по-отнесени и мислите, емоциите и чувствата ни са пренесени на едно по-фино ниво. За страничните хора може да изглеждате така, все едно ви е трудно да се концентрирате, като в същото време витаете в облаците и сте забравили да живеете живота си тук и сега като по този начин пропускате да забележите дребните, но в същото време, много съществени неща от живота. Именно тук идва ролята на заземяването, която цели да внесе баланс в работата на горните три и долните три енергийни центъра, така, че в хармония да функционират заедно с обща цел и посока. 

Когато става дума за кристали, които не са енергийно заредени и програмирани, можете да използвате следните кристали, за да се заземите успешно. Всички тъмни кристали, заедно с червените, оранжевите и жълтите кристали, могат да ви помогнат да се заземите. Те носят в себе енергия, която ще засили характеристиките на долните три енергийни центъра и така те ще се проявяват по-осезаемо в живота ви. Също така може да използвате зелени кристали, които имат универсално действие да балансират и хармонизират. 

Когато използвате енергийно заредени и програмирани кристали, вие на практика можете да използвате всеки един кристал, защото с помощта на енергията любов, която е вложена в него и с помощта на вашето съзнание, с което можете да програмирате кристала и така да насочите целенасочено енергията да потече и захрани долните ви три енергийни центъра. По този начин енергията ще се влива в тях, докато взаимно всички енергийни центрове не се балансират и заработят в съвършена хармония и баланс помежду си.

Одухотворяване

Одухотворяването е израз, който използвам, когато долните три енергийни центъра са свръх активни за сметка на горните три енергийни центъра. В този случай хората са се вглъбили до такава степен в материалния свят, че са забравили за своя духовен произход. Преди всичко ние сме дух-душа, която е на гости, въплътена във физическо тяло, с което оперира в материалния свят. За да се развива духът е нужно да бъде в баланс с материалния свят, затова е от изключителна важност да обръщаме внимание на духовния аспект от живота. Почти всички болести произлизат от дисбаланс между духовното и материалното в живота ни. Болестите са наш ветропоказател, който ни помага накъде да насочим вниманието си, за да поправим грешките, които допускаме в използването на енергията в нашия живот. 

На същия принцип, както при заземяването, могат да бъдат активирани горните три енергийни центъра. Когато става дума за кристали, които не са енергийно заредени, можете да използвате всички бели, виолетови, сини, розови и зелени кристали. Когато използвате енергийно заредени кристали използвайте напътствията по-горе за заземяването. По същия начин можете да използвате енергията вложена в тях и да я насочите към горните три енергийни центъра и така да ги захрани, прочисти, хармонизира и балансира. В повечето случаи причината, един енергиен център да не функционира правилно, се дължи на енергийни блокажи и замърсявания, които са породени от товари на клетъчно и енергийно ниво. Повече за това съм писал в книгата „Пътеводител за духовно развитие“.

Използване на кристали за заземяване и одухотворяване 

В най-добрия случай можете да поставите кристалите върху съответните чакри, като можете да използвате информацията (в тази статия), за да определите кой кристал върху коя чакра да поставите. Помолете ги с тяхната енергия да ви прочистят, хармонизират и балансират. Когато е невъзможно да поставите кристала върху себе си, тогава нека той бъде в непосредствена близост около вас, на не повече от един метър разстояние. Мисловно, емоционално се свържете с него и проведете мислен диалог, като по този начин го помолите за какво желаете да ви помогне. Говорете си с него, така, все едно разговаряте със своя най-добър приятел, от когото искате помощ. Докато го правите, ако визуализирате това, което изговаряте, ще засилите още повече енергийното въздействие на кристалите върху вас.

Не забравяйте след всяка практика да прочистите кристалите, за да могат следващият път да работят с цялата си сила и пълнота за вас.


Енергийно заредени кристали:

Тагове:

0 Коментара

Коментари само за регистрирани потребители Вход


Свързани статии