https://kristalite.com/image/cache/catalog/izpolzvane-1170x600.jpg

Използване на кристалите

  • f000000ThursdayThursday08pm31Europe/Sofia_f2018Thu, 08 Mar 2018 15:42:55 +020003pm31_pm0808Europe/Sofia08
  • |   0 Коментара

Кристалите могат да бъдат използвани по толкова много начини, че трудно могат да бъдат описани накратко в една статия, затова тук ще засегна едни от най-основните методи, с които кристалите могат да внесат повече светлина и любов в живота ви. Едни от основните умения на кристалите са да бъдат генератори, транслатори, трансформатори (лечители), закрилници, и мост между световете.

Кристалите като генератори на енергия

Случвало ли ви се е, когато сте обгърнати от повече енергия, да се чувствате окрилени и вдъхновени от нея? В тези моменти сякаш големите канари по пътя ви изглеждат като малки камъчета, които с лекота може да преместите от пътя, за да продължите напред. А случвало ли ви се е, когато сте потопени в много негативизъм и, образно казано, мракът ви е обгърнал, да се чувствате в безизходица? В тези моменти и най-малкото изпитание ви се струва като огромна канара, която не е по силите ви да преместите? Това е така, защото ние сме изградени както от физическо, така и от енергийни тела и за да функционират в своето съвършенство, те се нуждаят от енергия. Ние храним физическите си тела с храна, но захранваме ли енергийните си тела с енергия, за да функционират те правилно? Отговорите на тези въпроси определят, в което от гореописаните две състояния най-често пребиваваме.

Кристалите могат да ни помогнат много за това. Те могат да генерират огромно количество енергия в себе си. Независимо колко е малък или голям кристалът, те имат потенциала да кодират в себе си много енергия. Основната разлика в размера е, че големите кристали имат много по-широк спектър на излъчване. За пример: едно малко кристалче може да излъчва енергията си в диаметър от 1 метър, докато един голям кристал, може да излъчва енергията си в диаметър стотици метри. 

Винаги, когато чувствате любовта и светлината на Бог да строят от вас в изобилие, можете да вземете своя кристал в ръце и да насочите тази енергия към него, като по този начин ще я напластите в кристалната му решетка. След време, когато събитийността завихри така живота ви, че се озовете обгърнати от мрак и не ви достига вътрешна светлина да осветите пътя си, за да откриете изхода от тунела, в който се намирате, тогава кристалът може да свети за вас. Светлината и любовта, която сте вложили в кристала, ще свети за вас и по-този начин ще ви помогне да преминете по-лесно през тунела, без да се налага да се лутате дълго време в мрака. Именно това правя с кристалите, когато ги зареждам с енергия. Влагам Светлината и Любовта на Бог, пречупени през моя житейски опит и мъдрост, които съм натрупал по своя път, за да може те да светят за вас по-силно и да ви подпомагат през трудните моменти от пътя към светлината. 

Кристалите като транслатори на енергия

Кристалите имат способността да преобразуват енергията и по този начин да я направят разбираема за нас. За да разберете по-ясно това ще ви дам следния пример. Всичко живо около нас има умението да общува, но ние не сме в състояние да го възприемем, защото те излъчват енергията на различна честота, която е недоловима от нас. Това, което могат да направят кристалите за нас, е да транслират енергийната честота така, че тя да стане разбираема за нас. Вземете кристал в дланите си и мислено си поговорете със своя домашен любимец, с любимо цвете или дори със самия кристал. Докато го правите се отпуснете и позволете на сетивата ви да се изострят, за да ви е по-лесно да доловите посланието за вас. Кристалите ще транслират енергията, за да я направят по-лесно доловима за човешките ни сетива и така ще я облечем в мисли, чувства и емоции. Използвайки наличната база от добре познати чувства, емоции и знание енергията ще се прояви в живота ни. Колкото по-силна изградена връзка имаме с кристалите, толкова по-лесно те ще ни помагат да разбираме заобикалящия ни свят. 

Кристалите като трансформатори на енергия (лечители)

Всяка болест и дискомфорт се дължи на енергиен дисбаланс, който се разпростира както на физическо, така и на енергийно ниво, достигайки енергийните ни тела. Всички те са силно свързани и непрестанно си оказват влияние помежду си. Когато заболяването, независимо дали е изразено с физическа болка или емоционално и психическо разстройство, е предизвикано от натрупване на повече негативна енергия, тогава може да използвате кристала да трансформира тази енергия. Той така или иначе ще го прави за вас докато е във вашето обкръжение, но вие можете допълнително да ускорите този процес като вземете кристала в ръце и го помолите съзнателно да трансформира негативната енергия, която ви е обгърнала и предизвиква във вас определеното заболяване или дискомфорт. Когато използвате осъзнато и целенасочено един кристал неговата сила се увеличава многократно, защото вашата собствена енергия се влива в него, той я усилва и завихря със своята собствена енергия и така, с много по-голям енергиен заряд трансформира негативната енергия в положителна.

Когато дискомфортът и заболяването са свързани с енергийни липси, тогава на същия принцип кристалът може да ви помогне. Когато определите корена на своето заболяване (дискомфорт) можете да го свържете с един от 7-те основни енергийни центъра. Всеки един от тях отговаря за определена роля в живота ви.

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА ЕНЕРГИЙНИТЕ ЦЕНТРОВЕ:

Най-общо казано, цветовете на кристалите, които съответстват на цветовете на определените енергийни центрове, могат най-осезаемо да ви помогнат, без вие нищо да правите. Но най-силно въздействие могат да ви окажат кристалите от групата на кварцовете, които вие осъзнато използвате, за да си помогнете. Силата на един кристал е винаги по-голяма, когато се слее със силата на човека. Кристалите са като инструменти, които имат огромен потенциал и той се разкрива пред хората дотолкова, доколкото те самите са израснали в своето развитие. Колкото по-чист и духовен е един човек, толкова по-голям достъп има до потенциала, който е вложен във всеки един кристал. Тяхната сила се разкрива и проявява спрямо развитието на хората, които си служат с тях.

Кристалите като енергийни закрилници

Все повече хора се пробуждат за истината, че голяма част от света, в който живеем, е обгърнат целенасочено от мрак. Този мрак се насажда от негативни същности, които целят да отслабят и угасят светлината в нас, за да може хората да бъдат лесни манипулируеми. На тази тема съм писал много в книгата „ЖИВОТ НА СВЕТЛО“. Една от основните функции на енергийно заредените кристали е светлината и любовта, вложени в тях, да ви обгръщат и като енергиен щит да ви пазят от негативната енергия, която е насочена към вас. Както и от негативната енергия, която вие самите, осъзнато или не, излъчвате. Когато носите в себе си енергийно зареден кристал, той сам по себе си ще ви закриля. За да разберете как точно го прави ще ви разкажа една история от моя живот.

Преди години работих работа, която ме научи на много. Бях много благодарен за подкрепата на моите началници, защото те бяха неотлъчно до мен в изпитанията, през които преминавах. Тогава в знак на благодарност им подарих кристали, които преди това бях заредил с енергията, която протича през мен. Един ден моята пряка началничка катастрофира тежко, след няколко дни тя отиде при жена с енергийни способности да и лее куршум, за да изкара уплахата, която бе насъбрала по време на катастрофата. Тогава тази жена, докато леела куршума видяла, че живее втори живот и че в себе си носи нещо остро, което й спасило живота. Първоначално моята началничка не взела под внимание думите й, защото знаейки какво има в чантата си, била убедена, че не носи нищо остро в себе си, но когато се е прибрала и разгледала подробно чантата видяла огънат в предпазен плат кристала, който й бях подарил, той е с остър връх. Един ден тя ме извика и ми сподели тази история, на мен ми дойде като гръм от ясно небе, защото не съм очаквал нещо подобно да ми каже. Историята й силно ми въздейства и в удобен случай, когато имах възможност да контактувам с моята душа, й зададох въпроса, наистина ли съм спасил живота на този човек с енергията, която съм вложил в кристала. Отговорът беше с категоричен тон "ДА" и ми обясни, че катастрофата е била кармично предизвикана от много голям негативен товар, който е пренесла от минал свой живот, както и от насабралата се негативна енергия, която е генерирала в личен и професионален план. При катастрофата кристалът е поел и траснформирал голяма част от негативната енергия, затова и катастрофата е минало по-леко. Всичко това ме мотивира да започна да зареждам кристали, които да помагат на хората, защото знам, че енергията може както да ги закриля, така и да ги лекува и подпомага в делата да са по-концентрирани и с по-голяма лекота да постигат успехите към, които са се устремили.

Кристалите като мост между световете

Цялата Вселена е обгърната в енергийни коридори, които душите със своя дух използват да пътуват из нея. По същия начин и тук на Земята съществуват такива енергийни коридори, които свързват различните измерения около нас. Ние сме свикнали да се възприемаме като господари на Земята, защото вярваме, че сме най-висшите същности, които я населяват, но това не е изцяло вярно, защото сме ограничени и не можем да видим по-далеч от материалния свят. Истината е, че около материалния свят съществуват и други светове на енергийно ниво, в които също живеят енергийни същности и по подобен на нас начин се учат, развиват и израстват. Нашата връзка с тях е силна и те непрестанно оказват влияние в живота ни. Масата от хората са загубили сетивата си да общуват с тях и да ги виждат, това е една от основните причини да са забравили за тяхното съществуване.

Кристалите ще ви помогнат да възстановите отново тази енергийна връзка. Тя се състои от 12 енергийни нишки, които свързват човек с тези измерения и колкото по-силни стават те, толкова по-доловими ще стават енергийните светове за вас. Тези 12 нишки в човека целенасочено са били притъпени, за да загубим голяма част от енергийни способности, които носим по рождение в себе си, но поради условията, в които сме потопени, те остават непроявени. Една от основните роли и функции на енергийно заредените кристали е да ви помогне да пробудите тези скрити заложби в себе си, за да можете да проявите своя безграничен потенциал заложен вътре във вас. Никога не забравяйте, че сте Божествени същности и носите Божествени характеристики (умения) в  себе си.

За мен и кристалите, които зареждам, е огромна чест да ви служим по пътя на светлината и любовта, преоткривайки своя Божествен произход! И нека не забравяме, че заедно можем да променим света към по-добро.


Енергийно заредени кристали:

Тагове:

0 Коментара

Коментари само за регистрирани потребители Вход


Свързани статии