№485 Златен калцит

Код на продукта: кристал
Наличност: Да
43.00лв. 50.00лв.

Енергийно зареден кристал - златен калцит

Находище: България - Родопите

Особености: Калцитът е сравнително мек кристал и се рони лесно, затова е нужно да се борави нежно с него, защото при удар лесно се разпада на по-малки парченца. Ако това се случи може да използвате ситния калцитен пясък като го смесите с вазелин и го използвате като крем за вашата кожа. Когато е добре стрит може в малки количества да се разтваря във вода и да се пие.

"Характеристики: Калцитът е мощно усилващо и пречистващо енергията средство. Наличието на калцит в стаята гони негативните енергии от околното пространство и повишава вашата собствена енергия. В рамките на тялото той премахва застоялата такава. Цветовият му спектър пречиства физическото и ефирното тяло. Той е активен кристал, ускоряващ развитието и растежа, а също и духовен камък, свързан с по-висшето съзнание, улесняващ разкриването на висши мисли и физически способности, медиумното свързване и преживяванията извън тялото. Той ускорява духовното развитие и позволява на душата да запомни случилото и се и след завръщането и в тялото.

Във физиологично отношение калцитът свързва чувствата с интелекта, създавайки емоционална интелигентност. Този кристал има особено позитивен ефект в случай на загубена надежда и мотивация. Той се бори с мързела, подсилвайки енергията на всички нива.

В ментално отношение кълцитът успокоява мозъка, учи на проницателност и аналитичност, стимулира прозренията и усилва паметта. Той спомага за разпознаването на важната информация и запомнянето и. Кристалът ви дарява със способността да превръщате идеите в действия. Полезен е за улесняване на лечебния процес.

Калцитът облекчава емоционалния стрес и го заменя със спокойствие. Той е стабилизиращ камък, усилващ вярата в собствените възможности и способността за преодоляване на спънките. На ефирно ниво разположението на съответните цветове на калцита очиства, балансира и запълва с енергия всички чакри.

Лечебни свойства: Калцита пречиства отделителните органи, насърчава усвояването на калция в костите, но и разтваря калциранията подсилвайки скелета и ставите. Той облекчава чревните и кожните заболявания, стимулира възстановяването на тъканите и лечението на образуваните тромби, укрепва имунната система и може да съдейства за растежа на малките деца. Калцитът работи бързо по формата на тинктура и може да бъде наложен на кожата, язвите, брадавиците и гноясалите рани. На ефирно нива калцитът чисти и зарежда с енергия чакрите. Може да бъде използван за създаване на мрежа около леглото. Използва се и водата, в която е престоял камъка.

Златистият калцит е идеален за медитация и настройване към по-висши ментални измерения. Той влива умствена свежест, тъй като заземява по-висшите ментални енергии във физическия свят. Разположете го върху пъпната или теменната чакра. Жълтият или златен калцит има силно пречистващо действие и засилва волята. Неговата енергия, особено под формата на тинктура, приповдига духа ви. Той благоприятства медитацията, предизвиквайки състояние на дълбока релаксация и одухотвореност, свързва ви с най-висшите източници на духовно познание. Премахва енергийните блокажи, стабилизира душевния потенциал и житейско призвание."

Източник: Енциклопедия на кристалите

* Повече за енергийно заредените кристали прочети тук! *

* ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ *

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър