№198 Опушен рутилов кварц

Код на продукта: кристал
Наличност: Да
42.00лв.

Енергийно зареден Опушен рутилов кварц

Произход: Чужбина

Особености: Двувръх шлифован Рейки жезъл от Опушен рутилов кварц, който се използва за концентриране на енергията. Най-често се използва за лечение на болно място, като единият връх сочи към дланта на човек, а другият се насочва към болното място. Има способността да усилва собствените сили на човек. Поради крехкостта на върховете е възможно да има леки наранявания по тях.


Рутилов кварц - Характеристики

"Рутиловият кварц ефективно интегрира енергия от всички нива. Той повишива активния импулс на кварца и е много добър вибрационен лечител.

В духовен аспект за рутиловият кварц се смята, че притежава идеалното количество космическа светлина и осветява душата, благоприятства духовното израстване. Той пречиства и зарежда с енергия аурата. Камъкат подпомага астралното пътуване, гадаенето по кристали и медиумното свързване. Улеснява контакта с най-висшето духовно познание. Той извлича негативната енергия и премахва преградите пред духовния прогрес, оставяйки миналото на заден план.

Рутиловият кварц е подходящ за терапевтите и съветниците, тъй като пречиства негативната енергия от пачиента и в същото време поддържа енергийното ниво чрез емоционално отпускане и противопоставяне на тъмните страни на душата. Той създава щит срещу психически атаки.

Рутиловият кварц може да бъде използван при лечение на травми от минал живот-за изтегляне на болестта от миналото и за подобряване визията за събития от минали животи, които засягат настоящия. Спомага за достигането до същността на проблема и придобиването на яснота за последствията от минали действия. Свързва с духовните уроци и плана за настоящия живот.

Психологически рутиловият кварц достига корена на проблемите, улеснява преходите и смяната на посоката. В емоционално отношение премахва лошото настроение и действа като антидепресант. Той освобождава от страхове, фобии и безпокойство, понижава тревожността и омразата към самите нас. Камъкът насърчава прошката на всички нива.
Рутиловият кварц отваря аурата, така че да допусне лечение. На физическо ниво поема живачните отрови от нервите, мускулите, кръвта и чревният тракт.

Лечебни свойства
Рутиловият кварц притежава жизненост, която е полезна при хронични състояния, както и при импотентност и безплодие. Отличен е при умора и изчерпване на енергията. Кристалът влияе на дихателните органи и бронхите, стимулира и балансира щитовидната жлеза, премахва паразитите. Той стимулира разтежа и регенерацията на клетките и възстановява скъсаните тъкани. За него се казва, че поддържа изправена стойка.

Опушен кварц - Характеристики
Опушеният кварц е езин от най-ефикасните заземяващи, задържащи камъни и понякога повишава вибрациите по време на медитациий. Този защитен кристал има силна връзка със земята и базисната чакра, насърчава грижата за околната среда и екологичните решения. Той е мощно средство за борба със стреса. Участва в разрешаването на проблеми с лекота и засилва решителността.

Заземява духовната енергия и внимателно неутрализира негативните вибрации. Опушеният кварц блокира геопатогенният стрес, абсорбира електромагнитните замърсявания и участва в прочистването и детоксикацията на всички нива. Той изпълва простраството с положителни вибрации. Опушеният кварц ви учи как да забравите всичко, което вече не ви служи. Може да бъде използван за предпазване на земната чакра под стъпалата и заземяващата нишка, когато в пространството има разбалансирана земна енергия.

Психологически опушеният кварц премахва страха, депресията и внася емоционално спокойствие. Той тушира суицидните мисли и двойственото отношение към физическата инкарнация. Опушеният кварц спомага за приемането на физическото тяло и сексуалната природа,  повишавайки половата зрялост и прочиства базисната чакра, така че сексуалната енергия да протича нормално. Кристалът облекчава кошмарите и разкрива сънищата. Когато влезе в контакт с негативните емоции внимателно ги разсейва.

В ментален аспект опушеният кварц насърчава позитивното, прагматично мислене и може да бъде използван за гадаене с кристали и за неутрализирането на страха от провал. Той разсейва противоречията, повишава концентрацията и облекчава трудностите в общуването. Опушеният кварц улеснява прехода на разума между алфа и бета вълни и спомага за проясняването на съзнанието преди медитация.

Отлично средство за лечение на заболявания, свързани с лъчения или химиотерапия, поради естественото му излъчване. При все това грижливо трябва да се подбере естествено формиран кварц с ниска радиация и да се избягват изкуствено заредените с радиация. Устойчивостта на стрес се повишава значително с помоща на успокояващия опушен кварц, който също така облекчава болката. Ако оставите върху тялото опушен кварц със острието навън, се предотвратява появата на кризи.

Лечебни свойства
Опушеният кварц е еднаква ефективен при болки в коремната област, ханша и краката. Той облекчава болките, включително в областта на главата, подсилва репродуктивната система, мускулната, нервната тъкан и сърцето. Опушеният кварц оптуска схващанията, заздравява гърба и укрепва нервите. Камъкът подпомага усвояването на минералите и протичането и през тялото."

Източник: Енциклопедия на кристалите

Повече за енергийно заредените кристали прочети тук!

ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър