№232 Розов кварц

Код на продукта: кристал
Наличност: Да
52.00лв.

Енергийно зареден кристал - Розов кварц

Произход: Чужбина

Особености: Двувръх шлифован Рейки жезъл от Розов кварц, който се използва за концентриране на енергията. Най-често се използва за лечение на болно място, като единият връх сочи към дланта на човек, а другият се насочва към болното място. Има способността да усилва собствените сили на човек. Поради крехкостта на върховете е възможно да има леки наранявания по тях.


Характеристики

"Розовият кварц е камъкът на безусловната любов и безграничното спокойствие. Това е най-важният кристал за сърцето и за сърдечната чакра, който показва истинската същност на любовта. Пречиства и отваря сърцето на всички нива, носи дълбоко вътрешно изцеление и любов към себе си. Той е успокояващ, насърчаващ и е подхадящ за използване при травми или кризи. 

Ако искате да привлечете любовта на някого не търсете нищо друго освен романтичният розов кварц. Поставен до леглото или в югозападния ъгъл на взаимоотношенията във вашия дом, той е толкова ефективен в притеглянето на любов и близост към вас, че често се нуждае от аметист за успокояване на нещата. В съществуващи връзки кристалът възстановява доверието и хармонията, насърчава безусловната любов. 

Розовият кварц внимателно отнема негативната енергия и я замества с любовни вибрации. Засилва съпричастността и чувствителността, спомага за приемането на необходимите промени. Чудесен е при кризи на средната възраст. Държейки в ръка розов кварц положителните ви твърдения се засилват. След това камъкът може да ви ги напомня. Този прекрасен кристал увеличава възприемчивостта към всякакъв вид красота. 

В емоционално отношение розовият кварц е най-доброто лечебно средство. Освобождавайки неизразените емоции и душевни терзания, и преобразувайки непотребните емоционални смущения, той облекчава болката и лекува загубата. Ако никога не сте получанали любов, розовият кварц отваря сърцето ви, така че да започнете да получавате. Ако сте получавали любов и сте я загубили, той утешава скръбта ви. Розовият кварц учи как да обичате себе си-нещо изключително важно ако не се намирате за привлекателни. Не може да приемете любов от другите, нито да ги обичате, ако не изпитвате това чувство към себе си. Камъкът насърчава себеопрощението и себеприемането, усилва самоувереността и себеуважението.  Елеминира облъчването от вредни лъчи. Поставен върху монитор на компютър помага за избягване на главоболието и очната преумора. При продължително излагане на слънце избледнява.


Лечебни свойства

Розовият кварц подсилва физически сърцето и  кръвоносната система, освобождава от замърсяванията в телесните течности. Поставен на тимуса, спомага за решаването на проблеми с гърдите и белите дробове. Лекува бъбреците и надбъбречните жлези, и облекчава световъртежа. Смята се, че розовият кварц увеличава плодовитостта. Камъкът или тинктура от него помага при изгаряния и отоци, и прави кожата по-нежна. Ефикасен е при болест на алцхаймер и паркинсон, и старческа деменция. При масажиране на дланите подобрява кръвообращението в целия организъм.  Подпомага оздравителния процес след прекаран сърдечен инфаркт. Ефективен е при страхови неврози и нощно напикаване при децата."

Източник: Енциклопедия на кристалите


Повече за енергийно заредените кристали прочети тук!

ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър