№223 Аметист

Код на продукта: кристал
Наличност: Да
44.00лв.

Енергийно зареден кристал - Аметист

Произход: Чужбина

Особености: Двувръх шлифован Рейки жезъл от Аметист, който се използва за концентриране на енергията. Най-често се използва за лечение на болно място, като единият връх сочи към дланта на човек, а другият се насочва към болното място. Има способността да усилва собствените сили на човек. Поради крехкостта на върховете е възможно да има леки наранявания по тях.


Характеристики

"Аметистът е изключително мощен и защитен камък с висока духовна вибрация. Предпазва от психическа атака, преобразувайки енергията в любов. Естествен транквилант, аметистът блокира геопатогенниянт стрес и негативните енергии в околното пространство. Честота му усилва висшите състояния на съзнанието и медитацията. Аметистът притежава силни лечебни и пречистващи свойства и издига усета за духовното. Традиционно се носи за да предпазва от пиянство и има отрезвяващ ефект над пресищанато и психичните страсти поддържайки здравият разум. С негова помощ се преодоляват пристрастявания и блокажи от всякакъв вид. Използван на по-високо равнище отваря път към друга реалност.

Аметистът е изключитилно благотворен за разума, успокоява или стимулира според нуждата. Когато медитирате отвръща мислите  от земното в посока спокойствието и по-дълбокото познание. На ментално развнище  помага да преодолеете разсеяността, да се фокусирате и да контролирате способностите си. Подкрепя възприемането на нови идеи и обвързва причина и следствие. 

Този камък благоприятства процеса на вземане на решение, като вдъхва здрав разум и духовни проникновения, и помага те да се приложат на практика. Ментално успокоява и генерализира, улеснява предаването на неврологичните сигнали към мозъка.  Полезен е в случай на безсъние, причинено от мозъчна свръхактивност и предпазва от повтарящи се кошмари. Усилва паметта  и подобрява мотивацията, способства да си поставите по реалистични цели. Може да помогне да помните и разбирате сънищата си и да улесни процеса на визуализация. 

Аметистът балансира върховете и спадовете, улеснява емоционалното фокусиране, разсейва гнева, яростта, страха и безпокойството. Облекчевайки мъката и тъгата, помага за преодоляване на загуба. 

Аметистът е един от най-духовните камъни, укрепва любовта към божественото, предлага прозрения за истинския му характер и насърчава безкористието и духовната мъдрост. Отваря интуицията и усилва психичните дарби.  Той е отличен камък за медитация и гадаене на бъдещето в кристал и може да се постави върху третото око за да го стимулира. Спането с аметист улеснява пътуването извън тялото и носи интуитивни сънища. Преобразува по-ниските енергии в по-високите честоти на духовните и етерните светове. 


Лечебни свойства

Аметистът увеличава производството на хормони и настрайва ендокринната система и метаболизма. Укрепва очистващите и отделетилните  органи и имунната система. Отлично пречистващ  кръвта, аметистът облекчава физическа, емоционална и физиологична болка или стрес, и блокира геопатогенния стрес.  Намалява главоболието и напрежението.  Този камък редуцира контузиите , раните и отоците  повлиява и проблеми със слуха. Лекува неразполажения на белият дроб и респираторния  тракт, на кожата, клетките и храносмилателният тракт. Полезен е за червата, регулира флората, премахва паразити и засилва рехидратирането.  Повлиява безсънието  и носи здрав сън. Известно е изключителното му положително въздействие при различни форми на склероза, мигрена и напрегнатост. Засилва зрението, предпазва от бъбречни заболявания, помага за лекуване на болестите на пикочният мехур, черният дроб и жлъчката.

На ефирно равнище аметистът балансира и устоновява връзка между физическото, менталното и емоционалното тяло, насочвайки ги към духовното.  Прочиства аурата, преобразува негативната енергия  и стимулира гърлена и коронната чакра.  Помага да се осъществи преминаването през смъртта.  Аметистът може да стабилизира психиатричните условия, но не трябва да бъде използван в случаи на параноя или шизофрения.  Призовава извънземна помощ, лечение и светлина. Предпазва от психични атаки, негативни създания и негативна извънземна енергия."

Източник: Енциклопедия на кристалите

Повече за енергийно заредените кристали прочети тук!

ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Тагове: Аметист