https://kristalite.com/image/cache/catalog/prechistvane-1170x600.jpg

Изчистване и зареждане на кристали

  • 08 Mar 2018
  • |   0 Коментара

Кристалите имат способността да попиват в себе си като гъба енергийният отпечатък на заобикалящата ги среда. Това тяхно качество ги прави добри енергийни трансформатори, лечители и архивисти на знание. Но нека не забравяме, че живеем в свят, в който негативизма е широко разпространен и затова е нужно да отделяме време да пречистваме самите кристали от всичко негативно и ненужно, което е полепнало по тях. Всеки път когато използваме кристали с цел лечение и трансформиране на негативна енергия, тя образно казано попива в кристала. В повечето случаи когато негативната енергия е по-слабо изразена, тогава кристалите успяват сами да се изчистят и самовъзнановят, но когато негативната енергия е в по-голямо количество, тогава е добре да ускорим този процес със следващите практики за изчистване и хармонизиране на кристалите.

Съзнателно изчистване и зареждане на кристали

Хората са висши същности и като такива имат контрол над енергията и материята. Чрез съзнанието ние можем да контролираме енергията, а тя самата е в състояние да се трансформира под наш контрол. Когато вземете в ръка кристал, погледнете го или го поставете върху себе си и мисловно се свържете с него и изкажете намерение за изчистване и зареждане:

„Нека Божествената енергия и чиста безусловна любов потече през мен и се влее в кристалът и го прочисти, хармонизира и захрани с такъв вид енергия от която имам най-голяма нужда. Така да бъде, Амин.

Ако сте по-сензитивни може да усетите как енергията протича през вас и си взаимодейства със самият кристал. Това упражнение ще спомогне засилване връзката ви със самият кристал и така с всяка следваща практика той ще ви подпомага все по-пълноценно.

Изчистване и зареждане на кристали с вода

Това е един от най-лесните методи за изчистване. Водата има способността да попива като гъба всичко в себе си и това нейно качество и помага да изтегли негативната енергия от кристалът. Нужно е да поставите кристалът под течаща вода и да изкажете следното намерение:

"Нека водата отмие всичко старо и ненужно полепнало по кристалът и на негово място го зареди с чиста безусловна любов, така да бъде. Амин"

Задръжте кристалът под вода няколко секунди, до минута или колкото вие самите вътрешно усетите за необходимо. Не забравяйте да благодарите на водата, че е попила негативната енергия в себе си и я отвежда до недрата на Земята, където ще се трансформира отново в положителен заряд.

Изчистване и зареждане на кристали с други кристали

Черните кристали като турмалина и обсидиана имат способността да поглъщат като магнит негативната енергия и в същото време имат отлични качества да я трансформират. Тези кристали предимно поглъщат и в същото време не излъчват почти никаква енергия. Това ги прави чудесни помощници в изчистването на кристали. Може да държите сред своите кристали и черни кристали като турмалин и обсидиан и с тяхна помощ да подпомагате тяхното изчистване. Дори не е нужно да ги програмирате да изчистват кристалите, защото те са създадени да обират и трансформират негативната енергия. Това е причината в миналото много шамани да са ги използвали черни кристали за защита, които да обират и трансформират негативните енергии насочени от недоброжелатели. 

Изчистване и зареждане на кристали с помощта на майката Земя

Когато една майка усети, че детето и е гладно, болно или не се чувства добре, тя знае какво да направи, за да се погрижи за него. По същия начин когато поставим кристали върху земята, пясък или каквато и да е друга земна повърхност,  тогава кристалът осъществява мигновен контакт със своята майка Земя и тя веднага изпраща енергията си, за да се погрижи за него. По същия начин когато ние ходим боси върху майката Земя по подобен начин на кристала осъществяваме контакт с нея и така тя се грижи за нас дори без да го осъзнаваме. Платили сме висока цена, за да може да се разхождаме с удобни обувки, като сме се лишили от пряка и естествена връзка с майката Земя.

Когато един кристал бъде поставен върху майката Земя, тогава потича енергиен обмен, в който кристалът споделя всички новости до които той се е докоснал и в същото време бива изчистен, обновен и зареден от своята майка Земя. Тази връзка не се губи, когато кристалът не е в допир със земна повърхност, но връзката е много по-слаба и от колкото тази, която има пряк физически допир със Земята. Ако използвате кристалът в практики за изграждане и възстановяване на енергийната връзка с майката Земя, това ще повлияе и на самият кристал, като му помогне да засили своята връзка с нея.  

Дори не е нужно да изказвате намерения, Земята знае какво да прави, тя с радост ще се погрижи за всяко свое дете, защото в своята същност тя е любяща майка, която милее за своите деца и е готова на всичко, за да се чувстват те добре. Замислете се само какви неща е принудена Земята да изтърпи за нашите егоистични удобства, които човечеството година след година експлоатира Земята без уважението и благодарността, която тя заслужава.

Изчистване и зареждане на кристали с помощта на Слънцето

Поставете кристалът под пряка слънчева светлина за колкото се може по-дълго време. Силната енергия на слънцето ще освети мрака в кристала и ще трансформира негативната енергия, като в същото време ще го захрани и с енергия любов, която ще засили неговите собствени характеристики, които го отличават от другите кристали.

Който и от методите да изберете да прочиствате своите кристали няма да сгрешите. Когато го правите не забравяйте да благодарите на водата, слънцето, земята, кристалите или дори на своята душа, която я призовете за подкрепа в изчистването на определен кристал. Обръщайте се с благодарност към източника на енергия, който ви спомага в изчистването на кристалите. Бъдете благодарни за всичко в живота си, това ще ви помогне да засилите много своята енергия.


Енергийно заредени кристали:

Тагове:

0 Коментара

Коментари само за регистрирани потребители Вход


Свързани статии